De eerste is voor Harry

Harry is Harry Webers. Hij richtte de stichting Hanzefonds op. Dit ter stimulering van initiatieven op het gebied van kunst en cultuur, wetenschap en maatschappij. Hij schreef daarnaast ook het ambitiedocument ‘De Nieuwe Hanze’;  een pleidooi meer samenwerking met Duitsland, meer stedensamenwerking & verduurzaming.

Harry en zijn leerlingen ontvangen de eerste exemplaren van de makers van deze tassen Pacor.nl 

Harry verzorgde een gastles over de Hanze (historie, handel, economie en vaardigheden) voor de 34 tweede klassers (2 klassen Havo XL) aan de Boerhaavelaan in Deventer. Vanuit zijn passie voor ons glorieuze Hanzeverleden die ons land zoveel welvaart en karaktervolle monumenten heeft gebracht zijn er al veel ondernemers die zijn gedachtegoed vertalen in nieuwe producten en diensten.

Zo vond niemand minder dan Maarten Van Rossem bijvoorbeeld het best een aardig idee om langs onze Hanzesteden te reizen en ondertussen iets te leren van de geschiedenis. 

Hanzetour.com organiseert inmiddels diverse meerdaagse tochten van Hanzestad naar Hanzestad en volgt daarbij de historische handels- en waterroutes. Zo reis je met de elektrische fiets of auto door de IJsselvallei langs oude Hanzesteden als Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle tot aan Kampen. Verbinding, natuur, cultuur en architectuur. Want elke Hanzestad heeft zijn eigen karakter en een herkenbaar stadsgezicht.

Zutphen heet niet voor niets de Torenstad, Kampen heeft 3 enorme stadspoorten en de Kogge, en Zwolle herken je van verre dankzij de opmerkelijke vorm van Museum de Fundatie en de Sassenpoort. Ook de skyline van Deventer is zeer herkenbaar dankzij haar kerken en bruggen.

Die unieke Hanzesteden skylines dienen als decoratie voor een serie multifunctionele Hanzestedentassen die binnenkort verkrijgbaar kunnen zijn bij elke Tourist Info van elke Hanzestad.

Zo dragen straks de bewoners en bezoekers van de Nederlandse Hanzesteden een stukje Nederlandse historie, waar we best wat trotser op mogen zijn, uit in de rest van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *