Ode aan de hoofdstad van de Hanze

Collage van HanzeStadTas Kampen

Hanzestadtas Kampen, ode aan de mooiste skyline van Nederland en bijdrage aan de stichting Kamper Kogge.

Wie het uitzicht over de stad Kampen vanaf de IJssel bewondert, ziet hetzelfde wat kooplui in de middeleeuwen zagen als ze bij deze historische handelsstad aanmeerden. Geen moderne flatgebouwen, maar historische panden, poorten en kerken. De mooiste skyline van Nederland vindt men sinds de middeleeuwen in Hanzestad Kampen.

Eigentijds vereeuwigd door Jan Schilder

De skyline op deze unieke tas is het werk van de geridderde en internationaal bekende cartograaf en geboren Kampenaar Jan Schilder. Op zijn computer tekende hij niet alleen het stadsgezicht maar ook een eigentijdse versie van het stadswapen die echte Kampenaren als oud- wethouder Cor Adema ontzettend trots maken. Een enthousiaster ambassadeur van Hanzestad Kampen is er niet. Zonder hem zou deze Kamperblauwe tas niet geworden zijn zoals die nu is. Kampen heeft nu een ‘eigen tas’ die haar historie als hoofdstad van de Nederlandse Hanze eer aan wil doen, een initiatief van HanzeTour.com die meerdaagse rondreizen naar de Hanzesteden organiseert.

Het icoon van Hanzestad Kampen

Naast de Stadsbrug met de gouden wielen en de IJssel herkennen we ook 2 zeilschepen. Niet alleen een verwijzing naar de middeleeuwse Kamper scheepslieden en kooplui die indertijd moedig de verre zeeën opgingen, het is ook een knipoog naar de Kamper Kogge, een authentieke replica van een Koggeschip uit 1340 dat het bezoek vandaag de dag aan Kampen compleet maakt.

Vaar mee net zoals de Van Rossems

Er is geen betere manier om de Kamper skyline te bewonderen dan vanaf de Kogge, het varende icoon van de Nederlandse hanzehistorie die Kampen zoveel welvaart bracht. Rijkdom die je vanaf de IJssel terugziet aan monumenten als de Bovenkerk, Koornmarktspoort, het Oude Raadhuis en Buitenkerk. Vaar een keertje mee en geniet, net als De Van Rossems dat deden bij hun bezoek voor de opname van hun bekende tv-programma ‘Hier zijn de Van Rossems’ (uitzending NPO/NTR begin 2021).

Steun stichting Kamper Kogge

De Kamper Kogge is een stichting met vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten om dit unieke schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van Nederland en Hanzestad Kampen. U kunt de stichting mede steunen, geheel in de geest van de Hanze, door de aankoop van de Hanzestadtas Kampen. 10% Van de handelsprijs gaat namelijk naar de stichting. De unieke multifunctionele fietstas is voor 39,95 euro te koop op de Koggewerf, de Kamper Tourist Info en diverse andere winkels in Kampen.

NB Het aardige is dat u bij aankoop van de tas ook kans maakt op een Kamper Kogge vaartocht voor 2 personen want we hebben in 6 tassen lootjes verstopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *